Resultaten

Gwyn B. Vierdejaars Geneeskundestudent

“Dankzij Rens kan ik het merendeel van fysieke klachten zelf oplossen.”

In 2018 leerde ik Rens kennen via Functional Patterns Nederland, omdat ik destijds op zoek was naar een methode om pijnvrij te leren bewegen. Gedurende een periode van bijna 6 maanden heb ik samen met Rens gewerkt aan mijn houding, looppatroon en bewegingspatronen in het algemeen.

Waar vorige kinesisten mij slechts tijdelijk van pijn af hielpen, keek Rens naar alle facetten van mijn beweging. Na het bespreken van mijn doelstelling was er al snel een gezamelijk bedacht plan, waar we wekelijks aan wilden werken. Niet alleen bewegen, maar ook andere aspecten van gezondheid passeerden de revue tijdens onze trainingssessies.

Door gedeelde interesse en leergierigheid ben ik niet alleen fysiek vooruitgegaan, maar heb ik ook veel geleerd tijdens deze periode. Ik kijk terug op een nuttige tijd met duidelijk resultaat: mijn sprintsnelheid is van 27km/u toegenomen naar 35km/u en dankzij Rens kan ik het merendeel van fysieke klachten zelf oplossen.

Melissa L. Klantenadviseur Xerius

“Wat me meteen aantrok aan Pauline haar aanpak was haar focus op het geheel en niet enkel dat (schijnbaar) ene deel waar je last van ondervindt.”

In 2018 leerde Ik ben bij Pauline gestart met functionele training in mei 2018 na een blessure aan m’n enkelligamenten. Na enkele weken traditionele kinesitherapie elders had ik nog niet de gewenste kracht en flexibiliteit in m’n voet teruggewonnen.

Wat me meteen aantrok in Pauline haar aanpak was haar focus op het geheel van het lichaam en niet enkel dat (schijbaar) ene deel waar je last van ondervindt. We stelden enkele specifieke doelen op met betrekking tot mijn basketbalcompetitie (vertreksnelheid, sprongkracht, krachtig inside driven), maar behaalde veel meer dan dat: een gezondere houding, lichaamsbesef, spiercontrole, evenwichtiger voedingspatroon, ontspanning via ademhaling en releasing,… Kortom: een beter ge├»ntergreerd lichaam, wat ook onbedoeld maar toch mooi meegenomen estetisch zichbaar is.

Miep van E. Intake & Service Politie

“Nog nooit had een kinesist hier zo naar gekeken.”

Als baby van 10 maanden kreeg ik polio. Ik kon me goed redden maar met het ouder worden kwamen er pijnklachten. De diverse kinesisten die ik de laatste 10 jaar had bezocht wisten geen raad met een oud polio pati├źnt. Via mijn taichi lerares kwam ik in 2018 bij Rens. Mijn eerste afspraak met Rens zal ik nooit vergeten. Nadat ik mijn verhaal had verteld moest ik op en neer lopen en dit werd gefilmd. Toen ik zag hoe ik liep en stond schrok ik. Nooit had een kinesist hier zo naar gekeken.

Volgens een behandelplan zijn we aan de slag gegaan met heel veel diverse ongekende oefeningen en massages. Ik zag mijn houding en lopen verbeteren. Rens zorgde er tijdens de oefeningen voor dat ik de grens opzocht. Ik kan mijzelf nu weer goed helpen met het geleerde. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik Rens en zijn behandelmethode heb leren kennen.